24 paź 2015

Müllel, ryż na mleku z wsadem rabarbarowym

Dzisiaj recenzowanym produktem będzie riso z wsadem rabarbarowym. Kwintesencja lata zamknięta w małym plastikowym kubeczku.
Po zerwaniu ślicznego wieczka doszedł do mnie słodki, mleczny, lekko waniliowy zapach ryżu. Który przypominał mi budyń. W smaku był słodki, kremowy, mleczny z nutką waniliową. Ryż pływający w owym glucie był idealnie ugotowany – nie za twardy, jak to zwykle bywa, ale również nie za miękki.
Wsad rabarbarowy uderzył mnie swoją słodyczą. Przypominał mi mój truskawkowo-rabarbarowy dżem. Był zabójczo słodki, a zarazem kwaskowy. W zapachu jak chemiczny rabarbar.
Po wymieszaniu ryżowo-glutkowy twór stał się bardzo słodki, mleczny, śmietankowy - przyjemny dla kubków smakowych.

Muller riso z rabarbarem jest naprawdę bardzo smacznym produktem. Być może producent sypnął przy jego produkcji zbyt dużo cukru do musu rabarbarowego, aczkolwiek dobrze równoważy on smak ryżu nadając całości deserkowy posmak. Szkoda, że zabrakło w nim efektu „wow”.

Ocena: 4/6
Czy kupię ponownie: jeśli będę miała ochotę

27 komentarzy:

  1. Lubie rabarbar ale w tej wersji nie przypadl mi go gustu. wole waniliowe riso :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, a ja waniliowego jeszcze nie próbowałam, ale coś czuję że mi posmakuje ;D

      Usuń
  2. zastanawiałam się rok temu, nad tym smakiem i nad czarnym bzem... i do tej pory żałuję... Bo na praktykach ufajtoliłam się tym czarnym dziadostwem i do tej pory bluzki nie doprałam >.< A taka ładna w morskim kolorze. No fakt smakował, ale co z tego! Moja bluzka! T.T

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Biedna bluzka ;< Ale zawszę możesz to być usprawiedliwieniem, aby... kupić kolejną! :)

      Usuń
    2. hahaha, you make my night :D

      Usuń
    3. Co takiego powiedzenia jeszcze nie słyszałam ;D

      Usuń
  3. Rabarbarowy sos mi nie pasuje xD Jednak bardzo podoba mi się opcja dwóch pojemniczków, nic samo się nie wymiesza, nic się nie przeleje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też myślę, że to całkiem dobry pomysł ;P

      Usuń
  4. Ja bardzo lubię ten ryż na mleku, nigdy nie jadłam tak samego rabarbaru, tylko w tym i był pycha. Swoją drogą, dawno nie jadłam, muszę do niego powrócić

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też nigdy nie jadłam samego rabarbaru, piona!

      ps. polecam skarmelizowany w miodzie do naleśników z jakimś twarożkiem :*

      Usuń
  5. Ja - maniaczka i fanka riso tego nie jadłam! Te z wsadami a'la kompott jednak średnio mnie jakoś przekonują szczerze mówiąc. :< Jadłam morelę i mnie zawiodła. O tym jednak słyszałam całkiem dobre opinie. :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo jest całkiem spoko :D

      Morelę do tej pory pamiętam... za słodka!

      Usuń
  6. Jeśli rabarbar, to tylko w kompocie lub w cieście pod kruszonką! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj karmelizowany w miodzie do naleśników z twarożkiem/placków/owsianki :D

      Usuń
  7. Jakoś nie przemawia do mnie ta wersja, choć ryże Mullera lubię.

    PS: kubków smakowych, nie kubek

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie dla mnie takie smaki :P Częścią ryżową bym nie pogardziła, ale tą z rabarbarem, jak bym musiała już jeść, to na pewno nie po wymieszaniu :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Gdzie Ty o dorwałaś? U mnie ich już nigdzie nie ma, a bardzo mi smakowały! :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z tego co pamiętam to albo Tesco, albo Real, albo L.Leclerc, albo Auchan :D O, i w Piotrze i Pawle czasem się pojawiają :*

      Usuń
  10. Taki jakiś sztuczny ten wsad zalatujący plastikiem, nieco żelki przypominający :/ Generalnie bardziej nam smakowała wersja agrestowa czy z czarnym bzem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie jestem w trakcie polowania na czarny bez :'D

      Usuń
  11. Pamiętam, że coś z nim było nie tak, lekko dawał plastikiem, ale mimo wszystko mi smakował. Pamiętam też kwaskowatość, ale wysokiej słodyczy nie. Cóż, jadłam go dawno temu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może rzeczywiście worek z cukrem na linii produkcyjnej im się rozsypał... kto wie ;D

      Usuń
  12. Wieki rabarbaru nie jadłam i nie miałabym porównania, jak powinien smakować, wiec tak się czaję i czaję na to Riso.. xD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też dawno nie jadłam rabarbaru, w sumie to nigdy :P :*

      Usuń